Nyttig viden

Rejse med hund og kat - søg på Fødevarestyrelsens hjemmeside: www.fvst.dk
Sygdomme hos hund, kat, kanin, marsvin, fugle o.a. - www.netdyredoktor.dk
Anskaffelse af hvalpe - www.dansk-kennel-klub.dk og  www.dru.dk
Katte - www.kattensvaern.dk - www.inges-kattehjem.dk

Rejse med hund og kat til Sverige og Norge er blevet nemmere. Disse lande kræver ikke længere blodprøve til måling af rabies antistof titter. Norge kræver stadig ormekur inden for de 1-5 døgn (24-120 timer) før man rejser. Rejser man ofte til Norge kan man vælge at behandle hver 28. dg (hos dyrlæge) og kan således (med gyldig rabiesvaccination og pas) rejse så tit man ønsker.

Desuden kræves gyldig rabiesvaccination, at dyret er chipmærket samt har et kæledyrspas.

Sygeforsikring

Det er en rigtig god ide at sygeforsikre sit kæledyr. Bliver dit kæledyr sygt er det rart at vide at der er økonomi til behandling. Alm. Brand, Agria, Dyrekassen Danmark, Gartnernes Forsikring, Topdanmark og Lærerstandens brandforsikring er forsikringsselskaber der tilbyder sygeforsikring til kæledyr. Spørg evt. dit eget forsikringsselskab om de sygeforsikrer kæledyr.
Husk at hundeansvarsforsikring er lovpligtig.

De fleste ved at rotte- og mussegift er farligt for hunde og katte. Husk at også chokolade er giftigt for hunde. 60 g mørk chokolade/10 kg hund kan være dødeligt.

Vindruer er ligeledes giftige for hunde.

Kontakt med tudser og visse frøer kan være giftigt. Hunden vil typisk savle. Kontakt os i tvivlstilfælde.

Kontakt os med det samme hvis dit dyr har spist noget giftigt, så vi kan give dit dyr noget at kaste op af og evt. yderligere behandling.